De voordelen van 3D-scanning in landmeting en bezonningsstudie

Published On: 18/05/2023Categories: Innovatie1.7 min readViews: 20
Terug naar Nieuws

Nieuwe hulpmiddelen zoals 3D-scannen maken grote veranderingen in velden zoals landmeten en bezonnestudies. Dit nieuwe hulpmiddel brengt veel voordelen met zich mee, die we in dit artikel zullen bekijken.

 1. Hogere nauwkeurigheid

  Een van de grootste voordelen van 3D-scannen is dat het zeer gedetailleerde is, en correcte informatie geeft. Bij landmeten helpt het om een volledig beeld van een locatie te krijgen. Dit helpt bij het maken van correcte plannen, 3D modellen en kaarten.

  Bij bezonningsstudies kan een 3D-scanner nauwkeurig en gedetailleerd de omgeving opgemeten worden. Dit helpt bij het uitwerken van de simulatie, zodat we nauwkeurig de winst/verlies van het zonlicht kunnen berekenen.

 2. Snel en efficiënt

  de traditionele methoden van opmeten voor landmeten en bezonningsstudies kunnen veel tijd in beslag nemen. Maar met een 3D-scanner kan hetzelfde werk veel sneller uitgevoerd worden op locatie. Dit betekent dat gebouwen sneller kunnen worden uitgewerkt, wat geld en tijd bespaart. Voor moeilijk bereikbare plekken heb je soms stellingen nodig, wat de opmeting duur kan laten uitkomen.

 3. Veiliger werken

  sommige plaatsen zijn moeilijk bereikbaar en kan het gevaarlijk maken om op te meten. Met 3D-scannen kunnen we vanop een veilige positie meten, en al de data van op afstand verzamelen. Dit betekent dat landmeters veiliger kunnen werken en meer plaatsen kunnen opmeten.

 4. Gedetailleerd en nauwkeurig

  3D-scanners hebben een hoge nauwkeurigheid en resolutie, ongeveer ±35µm. Dit laat ons toe de locatie in groot detail op te meten en een uiterst nauwkeurig beeld te kunnen vormen.

 5. Klaar voor de toekomst

  naarmate de technologie beter wordt, doen hulpmiddelen zoals 3D-scannen dat ook. Het is niet alleen goed voor nu, maar het bereidt ons ook voor op de toekomst. Naarmate het blijft verbeteren, zal 3D-scannen een nog grotere rol spelen in landmeten en bezonningsstudies, waardoor deze velden efficiënter en beter voor het milieu worden.

Samenvattend brengt 3D-scannen veel voordelen met zich mee. Dit hulpmiddel helpt om betere plannen te maken, veiliger te werken en efficiëntere projecten te realiseren. Het is duidelijk dat 3D-scannen de toekomst van deze velden vormgeeft.

 

Lees Verder

Gerelateerde berichten

 • Lees meer
 • Lees meer
 • Lees meer